Műfüves pálya: mint a mesében 
Végül mégis fizet a város?  
  
Pár hete sajtótájékoztatón jelentették be, hogy közel húszmillió forint értékben kisméretű műfüves pálya építése valósulhat meg a stadion területén. A bejelentésen a sportért felelős alpolgármester ugyan nem vett részt, azonban a klub vezetőin kívül jelen volt Pető Tibor alpolgármester, valamint két bizottsági elnök is.

A projektnek több érdekes vonulata is van. Tavasszal az új egyesületi vezetés az önkormányzattal közösen indult a pálya megépítésére kiírt belügyminisztériumi pályázaton, melyre az önrészt a váci klub vállalta. (Természetesen a városi büdzséből biztosított támogatás összegéből.) Így sokáig úgy tűnt – és ezt Pető Tibor a sajtótájékoztatón hangoztatta is –, hogy a városnak egyetlen fillérébe sem kerül a kispálya megépítése. Azonban kiderült: a Belügyminisztérium időközben csökkentette az elnyerhető forrás összegét, ezért a tervek megvalósításához hiányzik hárommillió forint. Ennek pótlására már a sajtótájékoztatón felkérte Bodonyi Béla elnök az egyébként általa elnökölt klubvezetés tagját, Pető Tibor alpolgármestert.

Így várhatóan a szeptemberi vagy az októberi képviselő-testületi ülésen születik döntés az újabb igényről. Támogatás esetén tehát – mint a mesében – úgy épülhet meg a városi költségvetés számára ingyen egy sportpálya, hogy végül csak-csak biztosítania kell az önkormányzatnak a büdzséből egy komoly összeget.

Vissza