Kaszálni, nem csak beszélni róla 
Megoldódhat az alsóvárosi "fűmizéria"  
  
A fűnyírás gondjairól napvilágra került vélemények kapcsán ismertette álláspontját Alsóváros két önkormányzati képviselője.

Ferjancsics László és Makrai Zsolt jogosnak tartja a probléma felvetését, ám az ebből levont következtetéseket tévesnek és valótlannak. Álláspontjuk szerint komoly gondok vannak egyes városvezetők felkészültségével is, hiszen sajtótájékoztatóik és a testületi hozzászólásaik alapján egyértelmű: fogalmuk sincs, hogy melyik közterületet melyik vállalkozásnak kell nyírnia.

Cáfolták, hogy az illetékes munkacsoport egyoldalú lenne, hiszen - bár többnyire az alpolgármester helyettesíti az üléseken - a polgármester is tagja a Beszerzési munkacsoportnak, csak éppen nem jár be az ülésekre dolgozni. Például a fűnyíró cégek kiválasztásánál is egyhangú szavazással döntöttek minden esetben. Véleményük szerint a képviselők nem arra kaptak felhatalmazást a választásokon, hogy "papagáj módjára ismételgessék a maguk által kitalált, vagy a főnök utasítására betanult mondatokat", hanem hogy megtalálják a problémákra a megoldásokat.

Mivel a város közvetlen vezetése nem lépett, ezért Ferjancsics László és Makrai Zsolt a maga részéről három közös javaslattal orvosolja a váci "fűkérdést":
1. előterjesztésükre a testület a képviselői tiszteletdíjak terhére 3 millió forinttal megemelte a munkákra szánt forrást;
2. területi alapon immár négy cég végzi ezen munkákat, így gazdája van a feladatoknak;
3. szorgalmazzák, hogy a városi hivatalos weboldalon közzé legyen téve a munkák elvégzésének ütemezése.

Vissza