Érdekes beszerzés a kondigépekre 
Növénytelepítésre és polgárőrségre már nincs pénz  
  
A Damjanich téri hajós játszótér – amely több mint húszmillió forintból valósult meg Molnár Tibor, Makrai Zsolt és Ferjancsics László képviselősége alatt – öt kültéri felnőtt kondigéppel gazdagodott két hete. Az új eszközökre Schmuczer Istvánné (képünkön) biztosította a 2,5 millió forintot a körzet keretéből.

A fejlesztés azonban nem ment simán, és az ott élőknek ezért áldozatot is kell hozni. A teljes körzeti keretet felemésztő beruházás miatt semmi másra nem lesz forrás a körzetben. Így például biztosan elmarad az évek óta jól működő lakossági növénytelepítés, az óvodai eszközpark fejlesztés és a járdák felújításának folytatása. De, biztosan nem lesz egy forint sem parkolók kialakítására és útbaigazító táblák kihelyezésére és a polgárőrségre, parkőrre sem. Míg ezen feladatokra százezrek és milliók jutottak korábban, most Schmuczerné képviselő egy petákot sem szánt rájuk.

A képviselőasszony "egyéni ötletként" határozta meg a médiában a felnőtt játszóteret, és az átadásakor sem emlékezett meg arról, hogy a korábbi képviselők két évvel ezelőtt elmondták, hogy a hajós játszótér melletti területet kültéri kondigépeknek tartják fent (a terveket ennek figyelembevételével kérték elkészíteni), és az erre vonatkozó megbeszéléseket a főkertésszel le is folytatták.


A KORREKT PÁLYÁZTATÁS

A gépek beszerzésére vonatkozóan is téves információkat mondott az egyik testületi ülésen Schmuczerné, aki azt állította: "Namost a pályáztatás. Tudom jól, hogy, ö-ö-ö , én a nettó 5 milliót olvastam ki az SZMSZ-ünkben, tehát nettó 5 millió forint felett kell pályázatot kiírni."

Ezzel szemben a városi beszerzéseket nem az SZMSZ-ben szabályozzák, és nem nettó 5 milliós a határ, hanem jóval alacsonyabb. Ezt valaki észlelhette, ezért a képviselőasszony előterjesztésével szemben a polgármester mégsem kötött pályáztatás nélkül szerződést a javasolt céggel.

Az öt gép beszerzésére kiírt pályázatra meghívandó három cégre Schmuczerné tett javaslatot, így arra a cégre is, amely honlapja (www.four-m.hu) szerint csak fuvarozáshoz kapcsolódó tevékenységekkel foglalkozik. Érdekes módon, nem kapott meghívást az Arnold Gold Sport cég, amely honlapját elsőnek dobják ki a keresőprogramok a kültéri kondigépek beírásakor. A cég honlapja olcsóbban kínálja a gépeket, mint amennyiért a város a hasonló gépeket – telepítéssel darabonként átlag ötszázezer forintért – megvásárolta. Hogy miért nem került meghívásra az említett cég, és több másik forgalmazó, arra csak pár ember tudhatja a választ.

Vissza