Bábiné volt cége továbbra is végrehajtás alatt 
A parlamenti képviselő férje és lánya vette át a céget  
  
Jelenleg is – immár több mint egy éve – végrehajtási szakban van az APEH eljárása a Fidesz országgyűlési képviselőjének (most már volt) cége, a Ligetfalvi Bt. ellen.

Bábiné Szottfried Gabriella a Bt.-ben beltag, valamint vezető tisztségviselő is volt közel 13 éven keresztül. A nyilvános cégadatok szerint Bábiné a tavalyi parlamenti választás után a cég vezetését (akárcsak a beltagságot) férjének, Bábi Róbertnek adta át, míg a cég kültagja lánya, Bábi Zsófia lett.

A www.apeh.hu honlap "adóhiányosok, hátralékosok" linkje alatt, a végrehajtás alatt álló adózók között továbbra is szerepel a Ligetfalvi Bt., azonban az nem derül ki, hogy mekkora Bábiné volt cégének adóssága az állam felé.

Vác jegyzője egy tavalyi képviselő-testületi ülésen – adótitokra hivatkozva – nem adott választ arra a kérdésre, hogy a fideszes képviselő volt cégének van-e adótartozása a városháza felé. A kérdésfelvetésre az adott okot, hogy a Ligetfalvi Bt.-nek – szintén a cégadatok szerint – két telephelye is volt Vácon: az egyik a Gödör borozóban, a másik a rendőrkapitányság épületében. A cégnek ma már csak egy telephelye van városunkban, miután a rendőrkapitányságot töröltették a listából.

Bábiné képviselői vagyonbevallása szerint – amely az országgyűlés honlapján (www.parlament.hu) megtekinthető –, például rendelkezik egy 2010-es Skoda Superb gépjárművel, valamint egy 10.000 négyzetméteres szántóval. Férje és gyermekei vagyonbevallását nem hozta nyilvánosságra, igaz, erre nincs törvényi kötelezettsége.

A hatályos jogszabályok szerint a Bt.-k beltagja teljes vagyonával felel a Bt. okozta károkért, tartozásokért.

Vissza