Újra parkőr vigyáz a rendre 
A kezdeményezés példaértékű lehet  
  
Két, fontos, közérzetünket jelentősen meghatározó témában tartott sajtótájékoztatót Ferjancsics László és Makrai Zsolt.

A 6-os számú választókörzet képviselője ismertette azt a kezdeményezést, mellyel két évtized után újra megvalósítják Vácott a parkőri felügyelet rendszerét. Mint kiemelte: túlléptek az elmúlt évek beváltatlan ígéretein és képviselőtársával összefogva saját maguk vették kézbe a megvalósítást.

A Váci Településszolgáltatói Nonprofit Kft bevonásával, egyéni képviselői keretükből állják a két szomszédos választókörzet parkjainak és játszótereinek parkőri felügyeletét. Terveik szerint júniustól októberig vigyázná parkőr a Nagymező utcai parkok, a Damjanich utcában, a Kötő utcában, valamint a Damjanich téren található játszótér és a Rádi úti lakótelep belső parkjainak rendjét.

"Természetesen haladva a korral, immár nem a gyermekkorunkban megismert - szögesvégű bottal és karszalaggal felszerelt - idősebb bácsi óvná közterületeinket, hanem a modern technikát alkalmazva, a hasonló feladatokkal megbízott szervezetekkel együttműködve segítene biztosítani a különböző korosztályok pihenését, szórakozását. Reméljük, segítségével nagyobb sikerrel tudjuk betartatni azon rendeleteinket is, amelyek ez idáig éppen az ellenőrzés hiánya miatt sajnos csupán elméletben léteztek. Ezzel teljes lehet az az intézkedéscsomag, amely javaslatunkra megtiltja a közterületi szeszesital fogyasztást és az éjszakai parkokban való tartózkodást, ellenőrizhetővé teszi a dohányzási korlátozást és a térfigyelő kamerarendszert kiegészítendő, segít a biztonság és a nyugodt pihenés hatékonyabb kontrollálásában Amennyiben a lakosság részéről pozitív visszajelzéseket kapunk kísérletünkről, úgy jövőre javaslatot teszünk a városra való kiterjesztésre. Addig is, kérjük, fogadják alsóvárosi parkőrünket bizalommal, segítsék munkáját!" - mondta Ferjancsics László.

Vissza