Még a Nap is kisütött 
Átadták a kibővített játszóteret  
  
Már több napja birtokba vették ugyan a környék csillogó szemű gyerkőcei, a kibővített Damjanich utcai játszótér hivatalos átadására csak a gyermeknapot megelőző szombaton került sor.

Az uniós szabványnak megfelelő és már korábban is közkedvelt park több pihenőpad és kisebb szórakoztató eszköz mellett városunk legnagyobb, leglátványosabb játékával bővült. A 14 millió forintos fejlesztés pillére az a "kalózhajó", amely Ferjancsics László ötletére került erre a területre és egyszerre akár 10-15 kisgyermek szórakozását biztosítja. Az átadás előtt közismert gyermekdalok felcsendülése invitálta az érdeklődőket, akik a csepergő eső ellenére sűrű sorokban érkeztek.

Rövid avatóbeszédében Makrai Zsolt megkért mindenkit: óvja, védje ezt a szép játszóteret, hogy még több nemzedéket ki tudjon szolgálni. Mint mondta, ezt elősegítendő vezették be többek között a parkőri felügyelet rendszerét is.

A hajóra rögzített és több gyermek közreműködésével átvágott avatószalaggal együtt a borongós idő is eltűnt. A jelenlévő apróságok immár napsütésben élvezhették a Madách Imre Művelődési Központ által szervezett szórakoztató műsort és bizony csak hosszas unszolásra voltak hajlandók - és akkor is csak ideiglenesen, az elkészült ebéd kedvéért - otthagyni Alsóváros új ékkövét, a kibővített Damjanich utcai játszóteret.

Vissza