Törvénysértésben volt a fideszes alpolgármester 
Összeférhetetlen a tisztség és az ügyvezetés  
  
Az önkormányzati törvény szerinti összeférhetetlenségben volt tavaly novemberi alpolgármesterré választása óta Pető Tibor, Vác egyik alpolgármestere. Erre a Vácért Lokálpatrióta Egyesület nevében Schenk Lajos (képünkön) hívta fel június elsején a Duna-parti város polgármesterének figyelmét. A lokálpatrióták képviselője szerint a fideszes alpolgármester, az általa tulajdonolt PBPA Kft. vezető tisztségviselője (ügyvezetője), ami összeférhetetlen az alpolgármesteri tisztséggel. Fördős Attila (független) polgármester kivizsgáltatta az ügyet, aminek részeként a jegyző felszólította az alpolgármestert, hogy tegye meg a szükséges lépéseket az összeférhetetlenség megszüntetése érdekében. Pető Tibor a felszólítást követően vált meg az APEH által végrehajtás alatt álló kft-jének vezető tisztségétől.
Schenk Lajos az eset kapcsán a helyi lokálpatrióták véleményét röviden fogalmazta meg: "Szomorú, hogy pont egy alpolgármester nincs tisztában az önkormányzati törvény rendelkezéseivel, és így fél éven át törvénysértésben volt."

NYILVÁNOSSÁGRA TARTOZIK-E, HA TÖRVÉNY SÉRT AZ ALPOLGÁRMESTER?
Miközben vezető országos sajtóorgánumok is beszámoltak Pető Tibor összeférhetetlenségi ügyéről, addig a helyi média mélyen hallgatott róla, és hallgat mind a mai napig. Teszi ezt annak ellenére, hogy minden anyag a rendelkezésére állt időben, sőt a szocialisták frakcióvezetője a testületi ülés nyílt részén is kitért az összeférhetetlenségi ügyre, megnevezve az érintettet. A miértre egyszerű a válasz: a Pető Tibor által dédelgetett holding tulajdonolja a városi médiát, a magán sajtótermékekben esetleg megjelenítendő hirdetések költségének jelentős része is itt van. Teljesen világos, hogy hírlevelünkre – mint ahogy sok olvasónk írásban jelezte – a jövőben is szükség lesz.

Vissza