Hírek röviden 
Képviselőink közbenjárására  
  
Megvalósulhat a kisállat temető

Sok állatbarát régi vágya egy kisállat temető létrehozása. A nyugat-európai gazdák ma már kis kegyeleti parkokban helyezhetik el hű társukat. Több polgár ezirányú megkeresése után a probléma fontosságát átérezve és magáévá téve Makrai Zsolt és Ferjancsics László városatya egy méltó és látogatható kisállat temető létrehozásának törvényi feltételeinek járt utána, majd érdeklődött a megvalósítás módjáról Philipp Frigyes városi főépítésznél. A szakember a szabályozásról egyeztetett az ÁNTSZ-szel és válaszában kivitelezhetőnek ítélte meg az ötletet. Így lehetővé válik, hogy mihelyst a törvények lehetővé teszik, a két városi képviselő benyújtsa javaslatait a tervezésre és a megvalósításra.


Elhárították az életveszélyt

Mint ismeretes, az előző év kedvező tapasztalatai alapján Makrai Zsolt és Ferjancsics László az idei választókörzeti keretből ismét biztosította parkőr működését a terület parkjaiban, játszóterein. A modern technika eszközeit kihasználva a parkőr több problémát, sőt, balesetveszélyt jelentő hibát jelzett már az illetékesek felé. Ezek egyike volt az elsősorban kisgyermekekre leselkedő veszélyt jelentő kandeláber meghibásodások sora. Jelzése nyomán például a Nagymező és a Törökhegyi utcákban védőburkolat nélkül lévő világítótestek kijavítása igen rövid időn belül megtörtént, így a szülők a nyári iskolai szünet idején is nyugodtak lehetnek: a gyermekek immár felszabadultabban mozoghatnak az eddigi veszélyes eszközök közelében is.


A váci munkavállalók érdekében

Mindenki előtt ismeretes a Jávorszky Ödön Városi Kórház nehéz helyzete és az, hogy a térség fontos – súlyponti – betegellátó központjának megmentéséért a nemrég kinevezett főigazgatón túl önkormányzati biztos is tevékenykedik. Sajnos, a meghozandó gazdasági intézkedések között szerepet kaphat a létszámleépítés is. Ezt figyelembe véve Makrai Zsolt és Ferjancsics László levélben fordult Bárány Zsolt főigazgatóhoz. Ebben kifejezik: számukra, mint városi önkormányzati képviselők számára, fontos a Vácott élő munkavállalók sorsa, azok családjának boldogulása. Ezért kérik az illetékeseket, hogy amennyiben egyéb szempontok nem döntenek egy-egy álláshely személyi betöltésének alternatívájában, úgy lehetőség szerint vegyék figyelembe a váci illetékességű munkatársak állásának megtartását. Ez személyi lokálpatriotizmuson túl gazdasági előnyökkel is jár mind az intézmény, mind a város szociális ellátását, munkaerőpiaci helyzetét tekintve.


A növények Önre várnak

Felhívjuk Alsóváros 6-os és 7-es választókörzetében élő lakók figyelmét, hogy mód van környezetünk virágosítással, növénytelepítéssel való barátságosabbá, élhetőbbé tételére. A két körzet önkormányzati képviselője az Önök javaslatait figyelembe véve többszázezer forintot különített el az idei egyéni választókörzeti keretből. Ebből az összegből lehetőség nyílik arra is, hogy akár egyének, akár közösségek közvetlenül is igényeljenek palántákat, virágokat, díszítő vagy komfortnövelő növényeket. Ezért kérjük azokat, akiknek szándékában áll ezen módon is lakhatóbbá tenni, csinosítani környezetünket, keressék meg elképzeléseikkel önkormányzati képviselőiket a ferja@freemail. hu vagy a makrai.zsolt@invitel.hu e-mail címen, illetve a (30) 931-0921-es vagy a 236-7091-es telefonszámon.

Vissza