Ifjúsági és Kézilabda bizottság? 
Három kézilabdaelnök a külsős szakértő  
  
Az őszi alakuló ülés után a tél végéig kellett várni arra, hogy a váci önkormányzat bizottságaiba külsős – nem képviselő – tagokat is válasszanak.

Az érvényben lévő Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) szerint mindegyikben a képviselő tagok létszámánál eggyel kevesebb szakértő kaphatott helyet. A hivatalosan Ifjúsági és Sportbizottságnak nevezett csoportba így három nem képviselő tagot szavaztak be a februári testületi ülésen. Szükség is lett volna a váci sportélet minél több területéhez értő személyekre, hiszen a négy önkormányzati képviselő egyike sem nevezhető annak.

Éppen ezért fogadták a városi sportegyesületekben többen megütközéssel, hogy a három külsős mindegyike kézilabdás. Egy-egy volt és jelenleg is regnáló klubelnök mellett a váci kézilabda alapítvány első embere került be. Mindhárman a Fidesz jelöltjei voltak, ami azért is furcsa, mert egyiküket másfél éve az akkor megüresedett helyre még a szocialisták jelölték. Mindenesetre nem nehéz megjósolni a bizottsági szavazás eredményét abban az esetben, ha – mint eddig minden évben – beérkezik a bizottsághoz a közalapítvány, vagy éppen a klubelnök által aláírt póttámogatási vagy kölcsön kérelem kézilabda ügyben.


* * *


A női kézilabda idén 33,8 millió forint támogatásban részesül az önkormányzattól, ezen kívül kezesség vállalás miatt további 5 millió forintot fizet az egyesület hiteltartozására a város. Németh András (képünkön) klubigazgató-vezetőedző nemrégiben a Kisalföld online változatának nyilatkozott: "Nem tudom, hogy lehetnek-e tervei a Vácnak a nemzetközi porondon. A mai (március 29-én - a szerk.) helyzet alapján úgy gondolom, hogy a Vác nem lesz képes elindulni az európai kupában." Hogy az elismert kézilabda szakember az anyagiakra célzott-e, azt nem lehet biztosan tudni. Az APEH honlapja azonban valamit sejtetni enged: a Váci Női Kézilabda Sportegyesület szerepel a végrehajtás alatt álló adózók listáján. Közben a csapat szurkolói petíciót adták át a sportot felügyelő váci alpolgármesternek, kérve az önkormányzat további, emeltebb szintű támogatását.

Vissza