Lezárult az egyik helyi belharc 
Bóth János nem lépne ki az MSZP-ből  
  
Lezáródni látszik a helyi MSZP-ben az egyik belharc. Mint tavasszal hírlevelünkben megírtuk, fegyelmi- és etikai vizsgálatot indíttatott a fél MSZP frakció ellen Bóth János, a szocialisták helyi pártelnöke és frakcióvezetője egy, a váci holding ügyvezetőjét érintő képviselő-testületi szavazás miatt.
Információink szerint Kiss Zsolt (képünkön) és Váradi Iván Attila képviselők ügyében meghozták helyi szinten – nem egyhangú szavazással – a fegyelmi határozatot: mindketten figyelmeztetésben részesültek. Az ügy azonban ezzel nem zárult le, mert Kiss Zsolt fellebbezett a döntés ellen, és a másodfokon illetékes megyei bizottság eltörölte a váci MSZP-ben hozott, rá vonatkozó határozatot júniusban. Így, a két képviselőnek tulajdonított kiszavazás ügyében egyikük kapott, a másikuk pedig nem kapott fegyelmi büntetést.
Kiss Zsolt az ES TV-ben nemrég így nyilatkozott – igaz burkoltan – az állandóan hadakozó párttársairól is: "...azt látom, hogy előbb-utóbb kikopnak a rendszerből azok az emberek, akik már korábban szerzett sérüléseik következtében nem tudnak együtt dolgozni, nem tudnak együtt működni. Hiszem azt, hogy eljön az én generációm, ahol mi már le tudunk ülni akár egy sör mellett is beszélgetni, … egy közös párbeszédben."

KISZÁLLÓBAN A HELYI ELNÖK?
Az MSZP-ben zajló kiszorítósdi újabb váci fejleménnyel gazdagodott. Annak ellenére, hogy két hónapja Bóth János fogadta és látta vendégül a párt Demokratikus Koalíció Platformjának elnökét, Gyurcsány Ferencet – ami előtt pár héttel a platform helyi alakuló ülését is levezette – úgy tűnik kihátrál a kezdeményezés mögül. Információink szerint nemrég a helyi pártelnök-frakcióvezető kijelentette, hogy a párt kettéválása esetén ő az MSZP-t választaná. Ez a kijelentése még akkor hangzott el, amikor úgy tűnt, nem lesz pártszavazás az MSZP-ben. Azóta kiderült, hogy a Gyurcsány vezette platform kezdeményezte szavazáson a részvétel magas volt. Várható, hogy emiatt is sokak hozzáállása ismét változni fog a volt miniszterelnökhöz.

Vissza