Fogadóórák, képviselői keret, zónázó vonatok, KRESZ-verseny 
 
  
Vác-Alsóváros két önkormányzati képviselője szeretne a választópolgárokkal közösen munkálkodni a körzetükben lakók életminőségének javítása érdekében. Ezért a következő témákban kérik az Ön közreműködését is:


Képviselőink fogadóórái

Értesítjük Vác 6-os és 7-es számú választókörzetének polgárait, hogy megválasztott önkormányzati képviselőjük rendszeres fogadóórákat tart a Madách Imre Művelődési Központ büféjének előterében. A 6-os számú választókörzet képviselője, Ferjancsics László, minden páros hónap, míg a 7-es számú választókörzet képviselője, Makrai Zsolt, minden páratlan hónap első csütörtöki napján, 18 és 19 óra között várja tisztelettel a város és a körzetek eseményei iránt érdeklődőket.
Így december 3-án Ferjancsics László várja az érdeklődőket. A megadott időpontban lehetőség nyílik közvetlenül elmondani a problémákat, megvitatni a felmerülő panaszokat.
Mindkét városatya szeretettel várja Önt is a legközelebbi fogadóóráján!


Várjuk fejlesztési, felújítási javaslataikat

Ebben az esztendőben a 6-os és a 7-es választókörzetben – elsősorban lakossági javaslatok megvalósításaként – igen szerteágazó felújítási, fejlesztési munkák zajlottak. Ennek anyagi háttere a városi költségvetés által biztosított egyéni képviselői keret volt. Ezúton is kérjük a két választókörzet polgárait, hogy a továbbiakban is tiszteljék meg javaslataikkal önkormányzati képviselőjüket, akik már most várják az Ön 2010-es egyéni keretfelhasználására irányuló ötleteit, elgondolásait is.


Állítsuk meg közösen a vonatot!

Újabb fontos állomásához érkezik azon lépéssorozat, amelynek célja a városunk és Budapest között közlekedő "zónázó" vonatok menetrendjének módosítása, Vác-Alsóváros megállóval történő kiegészítése. A közel tízezres lélekszámú városrész nagy forgalmú megállója nem csak az itt élőket szolgálja ki, hanem a település déli ipari területének nagyszámú munkavállalója számára is biztosítja a mindennapi közlekedést.
Éppen ezért a városrész két önkormányzati képviselője folytatni kívánja korábbi lobbi tevékenységét, és ezúttal közvetlenül kívánja az emberek óhaját eljuttatni oda, ahol kedvező döntést hozhatnak a cél érdekében. Egy színes képeslapot juttattak el több ezer háztartásba, amely elküldésével a kényelmesebben és gyorsabban utazni vágyók személy szerint kifejezhetik kérésüket a szaktárca minisztere felé.
Ferjancsics László és Makrai Zsolt a postázandó lap mellé kísérőlevelet is eljuttatott a választóikhoz, melyben ismertették azokat az érveket és megteendő lépéseket, amelyekkel a polgárok közvetlenül gyakorolva a demokratikus lehetőségeket, maguk is részesei lehetnek az említett módosítás kiharcolásának. Mód van a képeslap elküldésére e-mail-ban is, ezt a szándékot a képviselőknek küldött üzenetben kell jelezni, akik elküldik az igénylőknek a lap digitális változatát.
Kérjük tehát alkalmazza az akaratnyilvánítás ezen módját annak érdekében, hogy közösen megállíthassuk a zónázó vonatokat lakóhelyünk közelében!


Keressük együtt a fölösleges alsóvárosi KRESZ-táblákat!

Ön is vegyen részt most induló akciónkban, amely során szeretnénk a lakosság, a mindennapi közlekedésben bármely módon érintett polgárok segítségével ésszerűbbé tenni eljutásunkat az egyik helyről a másikra!
Kérjük, amennyiben olyan kihelyezett KRESZ-táblát lát Alsóvároson, amelyet oda nem illőnek, félrevezetőnek, vagy egyszerűen a közlekedésben résztvevők számára láthatatlannak tart, írásban jelezze azt nekünk névvel és címmel ellátva. Szívesen fogadunk fényképeket, de megfelelő az is, ha pontos helymegjelöléssel megindokolja, miért is tartja nem odaillőnek az említett közúti jelzést. A beküldők közül a szakemberek által leghasznosabbnak vélt észrevételek pénzdíjazásban részesülnek.
I. díj 25 ezer forintos vásárlási utalvány,
II. díj: 15 ezer forintos vásárlási utalvány,
III. díj: 10 ezer forintos vásárlási utalvány.
Beadási határidő: 2009. november 15. A beküldés módjai: postaláda útján – Ferjancsics László, Törökhegyi u. 4., vagy Makrai Zsolt, Nagymező u. 4., illetve elektronikus úton – ferja@freemail.hu vagy makrai.zsolt@invitel.hu.


Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy ezen hírlevelünk mellékleteként - amennyiben az Ön email-fiók mérete lehetővé teszi - elküldjük az Alsóváros c. kiadványt elektronikus formában.

Vissza