Választási hírek - 2010 
Nyomravezetői felhívás  
  
A parlamenti választási kampány utolsó két napján olyan törvénytelen lejárató módszerek alkalmazására került sor városunkban, amely ellen minden jóérzésű polgárnak és a hatóságoknak is fel kell lépniük.

Nem hagyhatjuk, hogy városunkban eluralkodjék ez a stílus, hogy az önkormányzati választáshoz közeledve egyre többször lepje el az utcákat szórólap szemét, és a postaládákba aláírás nélküli mocskolódó röplapok kerüljenek. Ezért felkérjük a váci rendőrkapitányt, hogy vizsgáltassa meg részletesen a váci térfigyelő kamerák felvételeit, valamint az összes váci és Vác környéki nyomdát is.

A polgárokat és a vállalkozások képviselőit megkérjük arra, hogy a saját, közterületet is látó biztonsági kameráik április 21., szerda és 22., csütörtök éjszakai és reggeli felvételeit vizsgálják meg, és ha röpcédulázó, vagy az utcát beszóró elemeket látnak rajta, akkor a felvételeket bocsássák a rendőrség rendelkezésére. Természetesen, aki saját szemével látta az eseményeket, annak is javasoljuk a rendőrség megkeresését, de mi is szívesen fogadjuk a bejelentéseket. Nem csak önkormányzati képviselőként, hanem magánemberként is úgy gondoljuk, hogy ez az aljas kampány többet nem ismétlődhet meg Vácott.

Ezért 100.000 forint nyomravezetői díjat ajánlunk fel – saját pénzünkből – annak a tanúnak, aki a rendőrséget nyomra vezeti, a szórólapok tördelőjére, a nyomdára vagy a terjesztőre adatot szolgáltat. A pénz odaítéléséről a rendőrség határozhat, az inkognitó megtartása mellett. A lejárató kampány egy szava sem szólt rólunk, mégis úgy gondoljuk, hogy lépni kell azon csoportok ellen, akik az elmúlt hónapokban egy váci önkormányzati képviselőről, most pedig egy parlamenti képviselőjelöltről szórtak szanaszét mocskolódásokat. Amennyiben váci, gödi, sződligeti képviselőtársaink hasonló módon elítélik a csütörtökön és pénteken történteket, úgy tisztelettel javasoljuk: csatlakozzanak felhívásunkhoz és ajánljanak fel ők is nyomravezetői díjat.


Makrai Zsolt, Ferjancsics László

Vissza