Hírek röviden 
 
  
Rózsaágyások készülnek

Megkezdődött a Nagymező utca 1-5. mögötti zöldterület fejlesztése, amely két választókörzet határán fekszik. Makrai Zsolt és Ferjancsics László összefogásával, idei választókörzeti terveik szerint kap új külsőt, az eddig csak füves területként ismert tér. Több, dekoratív virágágyás kerül kialakításra, elsődlegesen nemesített rózsák ültetésével.
Hasonló módon színesíti majd az összképet a Rácz Pál utca 1-9. mögötti parkban húzódó gyalogosjárda mentén kialakítandó virágágyás sor is. A fejlesztés költségét Makrai képviselő a körzeti keretből biztosította. A környéken lakók tavasszal egy teljesen megújult területet vehetnek majd használatba.


Elhárított balesetveszély

Megszűnt a balesetveszély a Csányi körút Nagymező utcai kereszteződésében lévő gyalogosátkelőnél. Az itt található babakocsi le- és feljáró betonelemei olyan mértékben kimozdultak helyükről, hogy a közlekedés balesetveszélyessé vált. Makrai Zsolt, a körzet képviselője, aki maga is gyakorló apuka, a testületi ülésen sürgette a mielőbbi helyreállítást, amelyet október elején a szakemberek elvégeztek.


Rendbe hozott lépcső

Lakossági bejelentéseket karolt fel a 7-es számú választókörzet képviselője, Makrai Zsolt azzal, hogy az alsóvárosi Kispostánál lévő balesetveszélyes lépcsők helyreállítását kérte a Főmérnökségtől. A kérés meghallgatásra talált és októbertől már biztonságosan lehet a Posta alsóvárosi kirendeltségét megközelíteni.


Elkészült a modern fűtési rendszer

Elkészült a Rácz Pál utca 1. és a Nagymező utca 4. számú társasházak fűtéskorszerűsítése. A kétharmados, 10 millió forintos önkormányzati támogatással bíró munkálatok augusztus hónapban kezdődtek és a fűtési időszak beköszönte előtt be is fejeződtek. A legkorszerűbb, szabályozható rendszer tapasztalatai a tavaszi hírlevelek egyikében ismertetésre kerül, a forrás Ferjancsics és Makrai képviselők kezdeményezésére állt rendelkezésre a város költségvetésében.

Vissza