Bot nélkül, fényképezőgéppel 
Ismét parkőr Alsóvárosban  
  
Több, mint két évtizedes szünet után tavaly tavasztól újra parkőr felügyelte a rendet Alsóváros két választókörzetének közösségi területein.

A mai kor modernebb követelményeinek megfelelő módon természetesen már nem szöges bottal, morcos ábrázattal, gyermekeket riogatva, hanem a pihenni vágyók nyugalmát, biztonságát előtérbe helyezve, a játékok, eszközök minőségét szemmel tartva látta el tevékenységét. Makrai Zsolt és Ferjancsics László kezdeményezése széles körben támogatásra talált, a parkőrt bizalmukba fogadták a polgárok és rendszeresen jelezve a problémákat segítették őt. Ennek köszönhetően az előző éveknél gyorsabban orvosolhatók voltak azok a kisebb-nagyobb gondok, amelyek veszélyt hordoztak, vagy éppen bosszankodásra adtak okot. A két képviselő további kezdeményezésére került bevezetésre az elkerített parkok vonatkozásában az éjszakai tartózkodási tilalom, a dohányzás mellőzésének fokozottabb ellenőrzése és a közterületi alkohol fogyasztás tilalma is. A lakók és az illetékesek között közvetítő szerepet vállaló parkőr segítségével gyorsabb, hatékonyabb intézkedés történhetett egy-egy vihar utáni rendezés, a játékok kijavíttatása, vagy éppen pár hiánypótlás elvégzése érdekében.

Mivel a területen élők határozottan jelezték, hogy továbbra is igény van a közterületi parkőr munkájára, a két városatya az idei egyéni választókörzeti keretből újra biztosította a finanszírozást. A kétszer 350 ezer forintos költségből így április elsejétől az ősz végéig a Damjanich tértől a volt Forte gyárig, a 6-os és a 7-es választókörzet közterületein ismét parkőr ügyel a rendre. Munkarendje, felszerelése, tevékenységi köre hasonló az előző évihez. Természetesen csak akkor tud az itt élők megelégedésére dolgozni, ha Önök segítik munkáját, bizalommal fordulnak hozzá panaszaikkal, jelzik a megoldandó gondokat. Kérünk ezért minden alsóvárosi polgárt, hogy közös nyugalmunk, biztonságunk érdekében működjenek együtt idén is az alsóvárosi parkőrrel.

Vissza