Váci jegyző vezetői gyakorlat nélkül? 
Fideszes voks a szocialista mélygarázs javaslatra  
  
Továbbra is befejezetlen a belvárosi mélygarázs beruházás. Bár az új önkormányzat most már közvetlen tárgyalásokat folytat a finanszírozó bankkal, a megoldás és a határidők továbbra sem látszanak. Ebben a nehéz helyzetben a helyi Fidesz frakció nem jutott közös nevezőre az önkormányzatot képviselő ügyvédi iroda megbízása kapcsán. A polgármester előterjesztésével szemben – mely a korábbi ügyvéd megbízásának meghosszabbítására vonatkozott – először Bóth János javaslatát támogatta Schmuczer Istvánné képviselő. A volt polgármester pályázat kiírását javasolta az ügyvédi tevékenység ellátására. (Ugyanő a többmilliárdos mélygarázs projektre 2006-ban nem tartotta fontosnak pályázat kiírását.) Csereklye Károly szintén nem a frakciójával voksolt, ő ennél a napirendi témánál nem adta le szavazatát.


* * *


Mégsem írnak elő jogi doktorátust a váci jegyzői állásra pályázóknak, így döntött Pető Tibor előterjesztésére az ellenzék nélkül ülésező váci képviselő-testület. Az alpolgármester egy állásfoglalásra hivatkozva – mely nem kötelező érvényű – javasolta, hogy az előző ülésen Váradi Iván Attila indítványára bekerült sarkalatos előírást töröljék az új pályázati kiírásból. A végleges pályázati kiírás szerint, főiskolai végzettséggel és elenyésző, két éves közigazgatási gyakorlattal, vezetői gyakorlat nélkül is betölthető a jegyzői állás. Pető Tibor azt a Kászonyi Károly képviselő által javasolt passzust sem támogatta, hogy legalább előnyt jelentsen a jogi doktori végzettség.

A rendszerváltás után, és az azt megelőző években is Vácon mindig jogi végzettségű, és vezetői gyakorlattal rendelkező jegyző (korábban VB titkár) látta el a polgármesteri hivatal vezetését.

Vissza