Hírek röviden 
 
  
Tavaszt váró rózsaágyások

November második felében elkészült a Nagymező utca 1-5. mögötti zöldterületen, valamint a Rácz Pál utca 1-9. mögötti parkban a lakótelepi környezetet színesíteni hívatott rózsaágyások kialakítása. A körzetekért felelős képviselők választókörzeti keretéből mintegy ezer tő, különböző típusú rózsa került kihelyezésre. A földmunkák során már sövénylabirintust is elképzelt környéken lakók a tavasz beköszöntével lehetnek gazdagabbak egy dekoratív, színes látványelemmel, tompítva a "panel" környezet atmoszféráját.


Korábban érkezik az egyesületi támogatás

A jövőben kevesebbet kell várniuk a jogerősen bejegyzett egyesületeknek, alapítványoknak a városi költségvetésből címzett támogatásként megítélt juttatások megérkezésére. Ferjancsics László indítványát a képviselő-testület nagy többséggel fogadta el, így a jövőben a testületi vagy bizottsági döntést követő 15 napon belül ki kell fizetni a támogatást. Ettől eltérni csak külön írásos, kétoldalú megállapodás alapján lehet.


Az olcsóbb ügyintézés érdekében

Miként lehetne alacsonyabb tarifákért elérni a Polgármesteri hivatal telefonszámait? - erre a kérdésre kell a választ megadnia a város jegyzőjének, miután Ferjancsics László önkormányzati képviselő a decemberi testületi ülésen önálló indítványban javasolta ennek megvizsgálását. Érvei szerint jelenleg csak vezetékes telefonrendszeren keresztül lehet kapcsolatba lépni az ügyintézőkkel, amely mód ma már a mobiltelefonok elterjedésével akár félszáz forintos percenként pluszköltséget is jelenthet a polgárok számára.
A javaslat szerint amennyiben a mobilszolgáltatós (20, 30, 70), vagy az ingyenesen használható internetes (Skype) telefonálási lehetőség bevezetése költségvetési kiadással jár, a fedezet megteremtésére a jegyző ad javaslatokat.


Adós nem szolgáltathat

A jövőben nem rendel szolgáltatást olyan vállalkozásoktól az önkormányzat, amelyeknek bármilyen tartozása van a város felé, erről döntött a képviselő-testület, amikor elfogadta Ferjancsics László javaslatát. A kezdeményező képviselő elmondta: előfordult, hogy jelentős összegekkel tartozó váci cégtől rendelt árut az önkormányzat, amit rövid határidőn belül ki is fizetett, azonban hiába várta a város, hogy a cég rendezze adósságát, nem tette. Mint hozzátette, neki is hihetetlennek tűnt az önkormányzat eddigi gyakorlata, mert az üzleti szférában egy cég nem vesz és nem fizet ki semmilyen terméket olyan vállalkozásnak, aki neki tartozik.


Húszmilliós céltartalék társasház felújításokra

Makrai Zsolt és Ferjancsics László a novemberi képviselő-testületi ülésen határozati javaslatot fogalmazott meg annak érdekében, hogy a következő évi városi költségvetésben külön keret álljon rendelkezésre a társasházak felújítást, korszerűsítést célzó pályázataira. Az egyhangú szavazás után életbe lépő határozat szerint 2010-ben "Társasházat felújítási pályázata" címen szereplő költségvetési soron 20 millió forintos céltartalékot kell elkülöníteni.
A képviselők javaslatukat hiánypótlónak nevezték, hiszen e nélkül 2010-ben nem folytatódhatott volna a városi támogatású társasház felújítási program.


Pernyertes képviselő

A Pest Megyei Bíróság december 15-én első fokon ítéletet hirdetett Ferjancsics László felperes által Lukács Ilona alperes ellen, személyiségi jog megsértése tárgyában indított perben. A bíróság megállapította, hogy Lukács Ilona 2008. február 14-én a Vác Város Önkormányzat Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság ülésén tett egyik kijelentésével megsértette Ferjancsics László személyhez fűződő jogai körébe tartozó becsületét és jóhírnevét, és emiatt elégtételt adó közlemény kiadására kötelezte, valamint eltiltotta a további jogsértésektől. A bíróság ezen túlmenően nem vagyoni kártérítésként 1 millió forintot, továbbá vagyoni kár címén 3 millió 120 ezer forintot, valamint ennek kamatait is megítélte Ferjancsics Lászlónak.

Vissza