MSZP-Fidesz összeborulás Vácon? 
Eddig három jelölt a polgármesteri posztra  
  
Eddig hárman jelentették be, hogy az októberi önkormányzati választásokon elindulnak a váci polgármesteri székért. Bóth János regnáló polgármesternek – az MSZP támogatottjának – ez idáig két kihívója van: az egyik a Fidesz színeiben induló Pető Tibor, a másik Fördős Attila, a KDNP jelöltje, aki mellett már sok civil szervezet is felsorakozott.

Hármuk közül a legkevesebbet Pető Tiborról tudhatnak a váciak. A jelöltet bemutató Bábiné Szottfried Gabriella az MTI-nek lényegében annyit mondott el, hogy a Fidesz helyi elnöke 30 éves, kétszeres evezős világbajnok, és két gyermek édesapja. Pető középiskolai végzettséggel rendelkezik, vezetői gyakorlatáról nincs tudomásunk, ismereteink szerint egyik utolsó munkahelye egy gödi sportcentrum volt, ahol gondnoki teendőket látott el.

A váci közéletben jártasak szerint nem véletlen, hogy a Fidesz egy nem túl erős jelöltet akar indítani Bóth Jánossal szemben. Szerintük az sem volt véletlen, hogy a tavaszi parlamenti kampányban Bóth János egyáltalán nem foglalkozott a fideszes jelölt hangkazetta ügyével, és azzal sem, hogy Bábiné cégének neve az APEH végrehajtás alatt álló adózók listáján szerepelt. A váci polgármesterhez hasonlóan Jakab Zoltán szocialista jelölt sem késztette nyilatkozattételre a ma már országgyűlési képviselő asszonyt. Lényegében a teljes helyi és választókerületi szocialista párt békén hagyta Bábinét, akit csak az országos sajtó egy része vont kérdőre.

A Pető Tibor vezette helyi Fidesz – egyes vélemények szerint cserébe a tavaszi szocialista hallgatásért – semmiben sem bírálja a váci polgármestert, és hasonlóképp Bábiné sem kérte számon a parlamenti széknek búcsút intő Bóth Jánost amiatt, mert négy ével ezelőtti választási ígéreteinek jelentős részét nem valósította meg.

Többek szerint a számonkérések, valamint a két párt várospolitikai vitáinak teljes elmaradása elképzelhetetlen lenne alkuk nélkül, amelyek a jelek szerint a váci körzet parlamenti mandátuma és városunk polgármesteri széke körül körvonalazódnak.

Vissza