Hírek röviden 
Előtérben a közbiztonság és a közlekedés  
  
Térfigyelő kamera az Iskolavárosba
Ferjancsics László, alsóvárosi képviselő kezdeményezésére a város idei költségvetése 5 millió forintos összeggel tartalmazza egy, a szérűskerti Iskolavárosban telepítendő térfigyelő kamera költségét. Mint ismeretes, a városatya Makrai Zsolt képviselőtársával közösen az elmúlt esztendőben két digitális kamera alsóvárosi felszerelését érte el, amelyekkel együtt immár öt, a közbiztonságot javító térfigyelő található a városrészben.

Közterület helyreállítás
A város főmérnökét kérte meg a Kötő utca önkormányzati képviselője, hogy az épület és a 2-es főút között zajló, burkolatbontásokkal járó erősáramú kábelvezetési munkák után a megfelelő minőségben állítsák helyre a közterületet. Ferjancsics László azért hívta fel külön is a hivatal figyelmét a minőségellenőrzésre, mert választókörzetében korábban több gond is volt hasonló közműcseréknél a burkolat helyreállításokkal.

A biztonságosabb közlekedésért
Közlekedési tükör kerül felállításra a Kertész és a Pálffy utca kereszteződésében, miután Ferjancsics László az egyéni körzet keretéből biztosíttatta a kivitelezés összegét. A közlekedéstechnikai megoldásra azért van szükség, mert az útkanyar beláthatatlan, így balesetveszélyes.

Beláthatatlan kereszteződés
A Rácz Pál utca és a Damjanich utca kereszteződésének balesetveszélyes helyzetére hívta fel Makrai Zsolt az illetékesek figyelmét. A közlekedésmérnök képviselő szerint a jobbkezes kereszteződés belátását, és így a biztonságos használatot a sarkon kihelyezett szelektív hulladékgyűjtők akadályozzák. Szikora Miklós ígértet tett a helyszíni szemle után egy biztonságosabb helyzet kialakítására.

Vissza