Újabb sikeres pályázatok lakóépület felújításra  
Erőteljes lakossági igények az év elején  
  
Vác Város Képviselő-testülete február 25-én négy lakóközösség pályázatát támogatta, mintegy 13 millió forintos összeggel. Alsóváros ebből három pályázattal vette ki részét.

A Nagymező utca 1-5. számú szövetkezeti ház fűtéskorszerűsítésre 3.746.815 Ft. vissza nem térítendő, a Kötő utca 19. társasház fűtéskorszerűsítésre 3.000.000 Ft. vissza nem térítendő, valamint a Zöldfa utca 17-19. társasház lépcsőházi nyílászáró cserére 912.703 Ft kamatmentes kölcsönt kapott. Az idei évben elvégzendő korszerűsítések 83 család komfortérzetének növelése mellett, alacsonyabb fűtésszámlákat fognak eredményezni. A városi Főmérnökségen további igény vár a kedvező elbírálásra. A Nagymező utca 63-69. szövetkezeti ház pályázatát, amennyiben a kért hiánypótlásokat teljesítik, 17.400.000 Ft-tal támogathatja a képviselő-testület, ha a korábbi pályázatoknak megfelelően erre is anyagi forrást tudnak biztosítani. (Az egyik alsóvárosi társasház, a Kötő utcaiak pályázatát a váci polgármester és több frakciótársa nem támogatta, de a képviselők többsége megszavazta a kért összeget a lakások korszerűsítésére.)

Emlékeztetőül: Makrai Zsolt, valamint Ferjancsics László önálló képviselői indítványáról tavaly májusban történt döntés. Ez lehetővé tette, hogy további panellakások korszerűsítését (fűtési rendszer, szigetelés, nyílászárók cseréje) elősegítő pályázatokat fogadjon be az önkormányzat. A 2009. évi tízmilliós keret ugyanis idejekorán elfogyott, de az alsóvárosi városatyák kezdeményezésére az év hátralévő részére ötven millió forintnyi összeg állt rendelkezésre.

Vissza