Bábiné az abortusz szigorítás mellett? 
A többség szerint megfelelő a mai szabályozás  
  
Az új Alkotmány a magzati élet védelmére is új fogalmazást tartalmaz: "...a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg." Szakértők szerint ez nem jelent mást, minthogy az Alkotmányhoz kell majd igazítani az abortuszt szabályozó törvényt, vagyis a szabályok szigorítása várható. Ezt lehetett kihallani Vác országgyűlési képviselőjének parlamenti hozzászólásaiból is.

Bábiné Szottfried Gabriella (képünkön) kétszer mondta el saját véleményét az akkor még készülő alaptörvényről. Mindkétszer lényegében csak a családról és az abortuszról beszélt. Idézünk márciusi felszólalásaiból: "...hívő keresztényként különösen nehezen élem meg azt, hogy a hagyományosan családszerető népünknél a tervezett gyermekek közel fele nem születik meg"... "Végre tudomásul kell vennie mindannyiunknak, hogy a művi abortusz nem lehet a születésszabályozás eszköze." ... "Társadalmi szintű, átfogó szemléletváltás szükséges ahhoz, hogy a gyermek mindenhol áldás lehessen. Ennek alapvető feltétele, hogy az alkotmányban is egyértelműen és hangsúlyosan kimondassék ... a magzat védelme."

Mivel Bábiné választási kampányában – tudomásunk szerint – a terhesség megszakításról nem esett szó (vajon miért nem???), és azóta sem találtunk a témában megjelent nyilatkozatát, ezért csak a parlamenti hozzászólására hagyatkozva írjuk le, hogy szavai az abortusz szabályozás szigorítása melletti kiállásként értelmezhetők.

A TÖBBSÉG A MAI SZABÁLYOZÁS MELLETT VAN
A terhesség-megszakítást ellenzőkkel szemben a többség megfelelőnek tartja a jelenlegi abortuszszabályozást. Sőt: arra a kérdésre, hogy mindenkinek a saját döntésén múljon, hogy megtartja-e magzatát, illetve akár gazdasági vagy családi indok is lehet ok az abortuszra, a megkérdezettek háromnegyede igennel válaszolt – ez derült ki a Szinapszis Kft. márciusi, reprezentatív közvélemény kutatásából, amelyet a nol.hu közölt.

BÁBINÉ NEM ÍGÉRT ALKOTMÁNYOZÁST
Bábiné Szottfried Gabriella nemrégiben sajtótájékoztatóján ismételten beszélt az alkotmányozásról, ahol kijelentette: "Úgy gondolom, hogy a választási ígéreteink között az egyik sarkalatos pont volt az, hogy az ideiglenes alkotmányt végre orvosolni kell." Megnéztük, a választási kampányban Bábiné szórólapjain, sajtótájékoztatóin szerepelt-e az alkotmányra vonatkozó választási ígéret. Nem szerepelt.

(Fotó: fidesz.hu)

Vissza