Jakab Zoltán hazudott 
A korábbi egészségügyi elnök másnál keresi a felelősséget  
  
Az egyik kórházprivatizátor cég országos vizsgálata kapcsán Jakab Zoltán képviselő a kórház mai gazdasági helyzetét összefüggésbe hozta a HospInvest Zrt.-vel a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

Ennek kapcsán az előző önkormányzati ciklus egyik képviselőjéről, Makrai Zsoltról azt állította Jakab, hogy a képviselő "céges alvállalkozója volt az akkoriban lezajló kórházprivatizációban kulcsszerepet játszó vállalkozásnak". Hírlevelünk megkereste Makrai képviselőt, aki elmondta: "Jakab Zoltán hazudik. Sem munkavállalóként, sem bármely cég alkalmazottjaként nem dolgoztam semmilyen formában a HospInvestnek. Sőt, a résztulajdonomban lévő cég sem volt semmilyen kapcsolatban a kórházprivatizátorral. Tőlem és cégemtől ajánlatot sem kértek soha, és mi sem kerestük meg a HospInvestet, sőt egyik kórházprivatizációval foglalkozó céget sem." Makrai Zsolt hozzátette, egyelőre nem kívánja az elhangzottak miatt beperelni Jakab képviselőt, viszont korrektnek tartaná, ha Jakab Zoltán visszavonná kijelentését és bocsánatot kérne valótlan állításáért.

A tények
A ma körülbelül 2 milliárd forint adóssággal küzdő Jávorszky Ödön Kórház alvállalkozója volt az elmúlt években (és ma is) az Egészségügyi Bizottság volt elnöke, Jakab Zoltán és felesége által tulajdonolt, Jakab által ügyvezetett két kft. A két cégnek az önkormányzati kórház 2007-től összesen több tízmillió forintot fizetett ki.

Vissza