Bóth János kérdezett, de nem lépett 
Egy éve nem tudjuk: tartozott-e valakinek Pető Tibor?  
  
Az egy évvel ezelőtti helyi választási kampány utolsó előtti hetében sajtótájékoztatón kérdezte Vác akkori polgármestere, Bóth János az egyik kihívóját, Pető Tibort (képünkön) tartozásairól. Idézzük: "S ha már ilyen kedves volt, kérem nyilatkozzon a sajtónak – itt vannak –, hogy az elmúlt időszakban rendezte-e tartozásait, mert egy politikusnak mindig ki kell fizetni a számlákat és visszaadni az elkért pénzt."

Pár napra rá a szintén szocialista Jakab Zoltán folytatta a kérdésfeltevést az ügyben, idézzük: "Tisztelt Pető Tibor, kérem, hogy saját poharába valóban tiszta vizet öntsön, és utalva polgármester úr felvetésére: továbbra is kíváncsian várjuk válaszát: hogy az elmúlt időszakban rendezte-e korábbi tevékenységeivel kapcsolatos tartozásait, és ki meri-e jelenteni, hogy mindig korrekten bánt a közpénzekkel?"

Az akkori felvetésekre – tudomásunk szerint – válasz nem érkezett Pető Tibortól (városunk egyik mai alpolgármesterétől), a szocialisták pedig többet nem beszéltek nyilvánosan az ügyről.


MILYEN TARTOZÁSOKRA GONDOLTAK A SZOCIALISTÁK?

A Lokálpatrióta Hírlevél áprilisi számában írtunk arról, hogy Pető Tibor jelentős összegekkel tartozott a városházának az előző önkormányzati ciklus éveiben, mely tartozása a bérlakása kapcsán halmozódott fel. Hírlevelünk májusi számában arról számoltunk be, hogy a Pető Tibor tulajdonában lévő PBPA Kft.-nek meggyűlt a baja az adóhatósággal, amelynek Pest Megyei Hátraléknyilvántartó osztálya végrehajtást jegyzett be 2009-ben, amelyet a mai napig fenntartanak a cégre vonatkozóan.

Azonban a szocialista képviselők valószínűleg nem tudtak Pető Tibor ezen tartozásáról, illetve cége végrehajtásáról, vagy nem ezekre gondoltak, mivel a „korrekten bánt a közpénzekkel?” kérdésük – megfogalmazása alapján – valami másra vonatkozhatott.

Így közel egy éve nem tudjuk: tartozott-e valakinek Pető Tibor, és mindig korrekten bánt-e a közpénzekkel, vagy alaptalan vádakkal illették őt.

Vissza