Újabb lépés a biztonságért 
Immár öt térfigyelő Alsóvároson  
  
Sajtótájékoztató keretében került bemutatásra az a két új térfigyelő kamera, amely immár a negyedik és ötödik ilyen eszköz Vác-Alsóváros területén.

Korábban a városban analóg rendszerű kamerák kerültek kihelyezésre a Földváry lakótelep három pontjára (a Nagymező utca - Csányi L. krt. kereszteződéséhez, a Kölcsey utca Nagymező utcai torkolatába, illetve a Földváry tér - Zöldfa utca sarkára), most pedig modernebb, digitális vételt biztosító eszközökkel bővült a sor, melyek telepítését a terület két önkormányzati képviselője, Ferjancsics László és Makrai Zsolt a választókörzeti keret terhére biztosította, több mint négymillió forintos összeggel.

A tájékoztatón Makrai Zsolt elmondta, a munkálatok költsége az új, digitális rendszer bevezetése miatt magasabb volt a megszokottnál, így csak több lépcsőben sikerült biztosítani az anyagi fedezetet. Ezt azonban a polgárok egyetértésével vállalták, hiszen ezzel teljesedhetett ki a korábban kezdeményezett, a biztonság és a nyugalom érdekében tett intézkedéseik sora. – tette hozzá képviselőtársa, Ferjancsics László.

Az általuk indítványozott alkoholtilalom és az éjszakai parkhasználati tiltás mellett a 6-os és a 7-es választókörzet parkjaiban és játszóterein májustól parkőr felügyeli a rendet és az eszközök biztonságát. A Váci Rendőrkapitányságra bekötött rendszer éjjel-nappal működik, az illetékesek természetesen az adatvédelmi jogszabályok és biztonsági előírások maximális figyelembevételével kezelik azt.

Felmérések szerint a megfigyelt területeken elkövetett bűncselekmények és szabálysértések száma a korábbiakhoz képest harmadával csökken. Így bizonyára számos követője lesz majd a két alsóvárosi képviselő kezdeményezésének.

Vissza