Annyit keresett mint az ott dolgozók? 
Bölcsődei keresetből élt egy hétig Bábiné?  
  
Sajtótájékoztatók - blog írás - fotózkodás - egész oldalas cikkek... Kommunikációs szempontból jól szervezett volt Vác országgyűlési képviselőjének az a februári hete, melyet elviekben gondozói feladatokat ellátva töltött egy gödi bölcsődében. A gyakorlat részben mást hozott, hiszen egy napot egy budapesti intézményben volt a képviselő asszony, egyet pedig hivatali elfoglaltságai miatt visszamondott.

A Váci Napló írása szerint Bábiné Szottfried Gabriella (képünkön) bölcsődében dolgozott teljes munkaidőben, és mindemellett a közalkalmazotti bértábla rá vonatkozó fizetéséből vitte háztartását, fizette rezsijét, közlekedését, és bármely más felmerülő költségét. A lapnak nyilatkozva elmondta még, hogy "...neki nem volt gond kijönni a fizetésből, mert ebben már volt tapasztalata." A szakszervezet szerint a bölcsődei szakdolgozók átlagbére havi nettó 85.125 forint.

A médiában megjelenteknek kissé ellentmond a parlament.hu-n olvasható, Bábiné februári jövedelmére vonatkozó kimutatás. Eszerint februári tiszteletdíja bruttó 452.205, választókerületi pótléka 339.154, lakhatási támogatása pedig 115.950 forint, azaz javadalmazása összesen több mint 900.000 forint volt.

A beszámolók sora és a képviselő internetes naplója arról nem ír, hogy a bölcsődei hétre jutó parlamenti jövedelmét (több mint 200.000 forintot) felvette-e, vagy sem. Mindenesetre, az Országgyűlés honlapjának kimutatása a felvételt valószínűsíti. Így, bár lehet, hogy Bábiné Szottfried Gabriella egy hétig – a bölcsődei munkaszerződése szerinti – kb. nettó húszezer forintból élt, de valószínű, hogy erre az időszakra is számfejtették a parlamenti javadalmazását is.

Így már jobban érthető a Váci Napló március 4-i cikkének egyik mondata: "Annyit keresett, mint az ott dolgozók, mégsem panaszkodott, beosztotta."

(Fotó: divany.hu)

Vissza