Főszerepben a gyermekek 
Megtelt a park a játszónapon  
  
Megtelt a Damjanich utcai játszótér és környéke szombaton délelőtt, amikor Ferjancsics László és Makrai Zsolt alsóvárosi képviselők, valamint a Madách Imre Művelődési Központ szervezésében műsoros játszónapra került sor a lakótelep közkedvelt parkjában.

Több száz gyermek és szülő választotta a hosszú hétvége első napján a tavalyi esztendő nagy sikerű rendezvényeihez hasonló programot. A kicsik játékos formában ismerkedhettek néhány tudományos érdekességgel, kézműves foglalkozáson vehettek részt. Folyamatosan hosszú sor kígyózott a lufihajtogató bohóc ajándékaira várva, miközben a színpadon egymást váltották a fellépők. A Dynamic Táncstúdió bemutatójára nagyon sokan voltak kíváncsiak a tavaszias napsütésben és nagy sikert aratott a MéG Színház előadása is. A játszótér eszközei megteltek mozogni vágyó gyermekekkel, a város legnagyobb játéka, a kalózhajó különösen közkedvelt volt most is. A délelőttöt a Katáng együttes fergeteges koncertje zárta, de a programok után a nap további részében is zsivajjal teli volt a Damjanich utcai park és környéke.

A gyermeknapi programok a következő hetekben is folytatódnak. május 30-án a központi városi rendezvény, június 5-én pedig a Damjanich téri játszónap várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Vissza