Hírek röviden 
Garázssori felújítás – Járdafelújítások – Újabb parképítés  
  
Másfél millió a garázssorra

Elkészült a Pálffy utcai garázssor egy részének útjavítása, melyhez a forrást a körzet képviselője biztosította a választókörzeti keretből. Mint Ferjancsics László elmondta, ez a garázssori útépítések és javítások első üteme, tervei szerint a következő évben a most nem érintett területek is megújulhatnak. Hozzátette, hogy a kivitelezéssel kisebb gondok voltak, melyek egy része közbenjárására megoldódott, de még van miről tárgyalni a kivitelezővel, amely közel 1,5 millió forint értékben végzett munkát.[br

Segített a képviselői közbenjárás

Éppen útban volt a testületi ülésre Makrai Zsolt önkormányzati képviselő, amikor lakótársa felhívta a figyelmét egy, a környéken lévő csapadék csatornafedél teljes eltömődésére, és az abból fakadó következményekre. A városatya a helyszínt megtekintve és lefényképezve a testületi ülésen a Főmérnökség beavatkozását kérte a probléma elhárítására, tekintettel a közelmúlt csapadékos időjárás okozta károkra. A Csányi krt. 82. mögötti nagy parkolóban az illetékesek kevesebb, mint egy hét alatt orvosolták a problémát, így elhárult a veszélye annak, hogy egy újabb rendkívüli csapadékos időjárás miatt el nem folyt víz a környéken parkoló gépjárművekben kárt okozzon.


Járdafelújítások több helyen

Elkészültek azok a járdafelújítások, amelyekhez a forrást Ferjancsics László biztosította a választókörzeti keretből. Idén a Kertész utca egy része, a Pálffy utcai GE járda és a Kötő utca egy-egy kritikus szakasza újult meg. A munkák összértéke 1,5 millió forint. Makrai Zsolt a Rácz Pál és a Nagymező utca sarkán újíttatott fel járdaszakaszt.


Ismét világítanak a lámpatestek

Az elmúlt hónapokban két alkalommal is lakossági bejelentés érkezett a körzet képviselőjéhez, mely szerint több, egymás mellet lévő lámpatest nem világít, ezzel is rontva a környék közbiztonságát és az ott lakók komfortérzetét. Makrai Zsolt a város főenergetikusát értesítve kérte a hibák mielőbbi kijavítását. A Nagymező utca 35-45. és a Nagymező utca 51-61. belső udvarainak tömbházas lakói az illetékes szakemberek munkájának eredményeképpen biztonságosan közlekedhetnek már az esti és az éjszakai órákban.


Indul a parképítés

Egy-két héten belül megkezdik a parképítési munkákat a Rácz Pál utca 2-10. és a Csányi krt. 84. közötti füves területen, miután lezajlott az a beszerzési pályázat, melyen a városháza kiválasztotta a kivitelező céget, a Bo-Va Invest Kft.-t. Mint már megírtuk, az elhanyagolt rész parkoló felőli oldalán térkővel burkolt járda, egy-két új játék és új padok várják hamarosan a panelból kiszakadni vágyókat. Az alsóvárosi képviselők a körzetek pénzeiből több mint 3 millió forintot szántak a megvalósításra.


Megújul az Avar utca burkolata

Pályázatot írt ki a városháza az Avar utca körforgalom és garázssor közötti részének felújítására. Mint a beszerzési munkacsoport tagja, Ferjancsics László elmondta, a pályázatokat augusztus 25-ig lehet benyújtani, a munkát pedig szeptember 16-30. között kell elvégezni a nyertes vállalkozásnak. Az alsóvárosi képviselő szerint a többszáz négyzetméternyi útfelújításra a garázssor és a temető biztonságos megközelítése miatt is nagy szükség van.


Dolgozik a parkőr

Alsóváros két körzetében a 2009-től felújított parkőri rendszer újabb előnyeit élvezhetik lakótársaink. Idén felmérésre kerültek azon kandeláberek, melyekről sajnálatos módon lelopták az alumínium ajtókat. A fényképpel is illusztrált írásos jelentéseket Ferjancsics László és Makrai Zsolt folyamatosan juttatta el a Szikora Miklós főmérnök részére. A pontos helymeghatározásoknak és a folyamatos képviselői lobbiknak köszönhetően megszűntek a korábbi életveszélyes helyzetek.


Nő a parkolóhelyek száma

Főleg a parkolási problémákat enyhíti a parkolóhelyek felfestése, mellyel nemrégiben végzett a szakcég a Nagymező utca 4-12. előtt és a Kötő utcában. A körzetek képviselői (Makrai Zsolt és Ferjancsics László) azért biztosítottak ezen munkákra forrást, mert a közlekedési szakemberek szerint a felfestés megszünteti a "vadparkolást", így átlagosan 10-15 %-al több gépjármű fér el ugyanazon területen. Ez a Kötő utca esetében 4-5 parkolóhelyet jelent, amelyre a megnövekedett személyautó szám miatt nagy szüksége van az ott lakóknak.

Vissza